Ontwerp 2019 “Onder Spanning”

Ontwerp Onder-Spanning 2019

Naar ontwerp van:

Jeroen Havermans, Kjeld van Kuijk, Kevin Frijters en Kevin Hereijgers.

Iedereen heeft er mee te maken, prestatiedrang, werkdruk, groepsdruk of gewoon de drukte van alle dag. De ene kan er goed tegen de ander heeft er last van en leeft hierdoor “ onderspanning”

Het ontwerp beeld een mensfiguur uit welke onder spanning staat. (enerzijds onder spanning van de huidige maatschappij, het continu presteren, werkdruk wat oploopt tot een burn-out, anderzijds is het mensfiguur opgebouwd uit elektra componenten welke letterlijk onder spanning staan)

als vernieuwend element voor het corso gaan we qua beeld de wagen inpakken in hekwerk wat de onderspanning staande installatie op afstand houd van de bezoeker in de straat

We gaan een show rondom deze wagen creëren van geluid maar ook met verlichting. (LED verlichting) aan de binnenzijde een knipperende verlichting welke de spanning in de show moet opvoeren (als de diffuse licht flitsen in een onweerswolk) naar een climax waarbij het geluid een ontlading weergeeft van de installatie, het moment dat de mens het punt van overspannen/burn-out bereikt. Dit gaat als een bliksemschicht over de gehele wagen lopen vanuit boven in het hoofd naar de onderzijde waar de installatie ontlaad. Door middel van felle ledverlichting (Wit/Blauwwit) welke in daglicht oogverblindend moet zijn op de wagen.

Samen met iedereen van de buurt willen we een wagen maken welke overbluffend en spetterend rond zal rijden op de eerste zondag van September.

Graag willen we jullie uitnodigen om dit vanaf nu samen met ons te gaan maken.

Tot in de tent!