Corsowagens

Corsowagens

De bouw aan de corsowagen begint ongeveer 5 maanden voor het corso. Om de juiste vormen weg te zetten wordt het geraamte op een onderstel gemaakt. Vervolgens wordt het geraamte dicht geplakt met papier-maché en 4 dagen voor het corso worden de bloemen op de wagen getikt.

Vorm Lassen

Nadat het onderstel gereed is wordt het geraamte gemaakt. Dit geraamte wordt verkregen door het lassen van betonijzers. Door deze betonijzers te vormen en ze aan elkaar te maken met behulp van hitte kunnen alle vormen gemaakt worden.

Plakken

Om de bloemen uiteindelijk op de wagen te krijgen moet het geraamte dicht gemaakt worden. Dit wordt gedaan met karton maar vooral door een aantal lagen papier over het geraamte te brengen met behulp van lijm, dit wordt ook wel papier-maché genoemd.

Tikken

In de laatste 4 dagen worden de bloemen op de wagen gebracht. Dit wordt zo laat mogelijk gedaan zodat de bloemen er op de eerste zondag van september nog mooi uit zien. Dit gebeurt met een spijkertje dat in het hart van de bloem wordt gestoken en vervolgens met een hamertje op het papier-maché wordt gebracht. Dit wordt ´tikken´ in het Zundertse genoemd.

Eerdere corsowagens: